Blamanlezing 2020

Livestream: 26 februari | 20.10 - 20.45

De jaarlijkse Blamanlezing verbindt zich aan het humanistische gedachtegoed van Anna Blaman (1905-1960) en houdt haar naam hoog.Eva Meijer is gevraagd om voor de huidige lezing haar licht te laten schijnen over de terugkeer van de wolf in Nederland. In welke habitat beweegt hij zich hier en wat voor samenleving treft hij aan anno 2020? Waarom zijn we euforisch over hem en blijven we dat?

De spreker richt zich – in samenhang met het festivalthema van Woordnacht – op actuele thema’s die deel uitmaken van het literaire en maatschappelijke debat. Dit als aanzet tot het vergroten van literair engagement in een tijd van snelle culturele, maatschappelijke en technologische veranderingen.

Zelf stond Blaman er om bekend dat zij een zaal ademloos kon boeien. Het kunstenaarschap zag ze als opdracht en in haar eigen lezingen gaf ze uiting aan haar culturele, literaire, maatschappelijke en humanistische bespiegelingen. Voor de naar haar genoemde lezing nodigt Woordnacht een vooraanstaande Nederlandstalige auteur uit. Sprekers tot nu toe waren Kristien Hemmerechts (2016), Adriaan van Dis (2018) en Nelleke Noordervliet (2019).

Heeft u interesse in een gedrukte versie van de Blamanlezing van Eva Meijer à € 4,-? Stuur ons een email op info@woordnacht.nl met uw adres.

Blamanlezing

Eva Meijer

Volg Woordnacht

[edgtf_icon icon_pack=”ico_moon” ico_moon=”icomoon-icon-instagram” size=”edgtf-icon-tiny” custom_size=”18″ type=”normal” icon_animation=”” link=”https://www.instagram.com/woordnachtfestival/” target=”_blank” icon_color=”#555555″ hover_icon_color=”#ffff01″ margin=”0 28px 0 0″][edgtf_icon icon_pack=”ico_moon” ico_moon=”icomoon-icon-twitter” size=”edgtf-icon-tiny” custom_size=”18″ type=”normal” icon_animation=”” link=”https://twitter.com/woordnacht” target=”_blank” icon_color=”#555555″ hover_icon_color=”#ffff01″ margin=”0 28px 0 0″][edgtf_icon icon_pack=”ico_moon” ico_moon=”icomoon-icon-facebook” size=”edgtf-icon-tiny” custom_size=”18″ type=”normal” icon_animation=”” link=”https://www.facebook.com/woordnacht” target=”_blank” icon_color=”#555555″ hover_icon_color=”#ffff01″ margin=”0 28px 0 0″][edgtf_icon icon_pack=”ico_moon” ico_moon=”icomoon-icon-youtube” size=”edgtf-icon-tiny” custom_size=”18″ type=”normal” icon_animation=”” link=”https://www.youtube.com/channel/UCqfb_i5uXScGNqHpAiHakFg” target=”_blank” icon_color=”#555555″ hover_icon_color=”#ffff01″ margin=”0 28px 0 0″]

Woordnacht

Een organisatie rondom de actuele Nederlandstalige literatuur