Editie 2020

Woordnacht / Editie 2020

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 november vindt Woordnacht 2020 plaats in de Doelen. Zoals ieder jaar met optredens van vele schrijvers, dichters en performers uit Nederland en Vlaanderen. Met spannende gesprekken, nieuw verschenen boeken en exclusieve voorstellingen die alleen in Woordnacht zijn te zien. Feestelijk en verrassend.

De terugkeer van de wolf is het thema van Woordnacht 2020. Het festival viert de komst van de wolf in Nederland, maar breekt  vooral een lans voor onze eigen animale kanten, in een samenleving die steeds meer vervreemd is van de natuur en elke vorm van onbeheersbaarheid wil reguleren. Woordnacht nodigt schrijvers, dichters, filosofen, wolvenkenners en kunstenaars uit in een festival dat zich artistiek laat inspireren door de wolf en op de veranderende opvattingen over mens en dier. Maar er is ook aandacht voor 75 jaar bevrijding, veelbesproken debuutromans, Nederlands en Vlaamse spoken word, theater en muziek.

Praktische informatie:
– De hoofdpartner van Woordnacht 2020 is De Doelen Rotterdam. Deze locatie is groot genoeg om het programma op veilige wijze onder te brengen. Klik hier voor informatie over het COVID-beleid van de Doelen.
– Op vrijdag 6 november is de ingang op Kruisplein 40.
– Op zaterdag 7 november is de ingang op Schouwburgplein 50.
– Het programma op de zaterdagmiddag is tot en met 19.00 uur gratis te bezoeken.

In overleg met de partners 2020, waaronder Arminius, Theater Schouwburg Rotterdam, Natuurhistorisch Museum Rotterdam, Boekhandel Donner en De Schouw, is in verband met COVID-19 besloten voor een andere samenwerkingsconstructie. Hierdoor is ook de oorspronkelijke datum van het festival verschoven.