Algemeen

Bekendmaking: Festival Woordnacht op 2 en 3 oktober in Rotterdam

today7 juni 2020 69 5

Background

Met deze vooraankondiging brengen we je graag op de hoogte van de vijfde editie van Woordnacht op vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober in Rotterdam. Meer dan ooit promoten we in 2020 de actuele Nederlandstalige literatuur! Zoals ieder jaar met optredens van vele schrijvers, dichters en performers uit Nederland en Vlaanderen. Met spannende gesprekken, nieuw verschenen boeken en exclusieve voorstellingen die alleen in Woordnacht zijn te zien. Feestelijk en verrassend. In samenwerking met Arminius, Theater Rotterdam Schouwburg, Boekhandel Donner en andere culturele podia in het centrum van de stad.

De terugkeer van de wolf is het thema van Woordnacht 2020. Het festival viert de komst van de wolf in Nederland, maar breekt  vooral een lans voor onze eigen animale kanten, in een samenleving die steeds meer vervreemd is van de natuur en elke vorm van onbeheersbaarheid wil reguleren. Woordnacht nodigt schrijvers, dichters, filosofen, wolvenkenners en kunstenaars uit in een festival dat zich artistiek laat inspireren door de wolf en op de veranderende opvattingen over mens en dier. Maar er is ook aandacht voor 75 jaar bevrijding, veelbesproken debuutromans, Nederlands en Vlaamse spoken word in de Rotterdamse Schouwburg, theater en muziek. Een aantal van onze programma’s op 2 en 3 oktober staan al aangekondigd op www.woordnacht.nl.

De voorverkoop voor Woordnacht 2020 gaat volgende maand al van start. Bij reserveringen wordt rekening gehouden met het coronavirus. Mochten we onverhoopt tegen de verwachtingen in genoodzaakt zijn om Woordnacht in oktober te moeten uitstellen, dan retourneren we het volledige bedrag van je festivalticket. Vanzelfsprekend volgen we de ontwikkelingen rondom corona op de voet. We denken dat er inmiddels een grote kans bestaat dat ons festival door kan gaan op de geplande data en hopen van harte je op 2 en 3 oktober te kunnen begroeten.

Written by: woordnacht

Rate it